Министрите на външните работи на Индия и Украйна съобщиха в петък, че

...
Министрите на външните работи на Индия и Украйна съобщиха в петък, че
Коментари Харесай

Украйна и Индия се споразумяха да възстановят връзките до нивата преди войната

Министрите на външните работи на Индия и Украйна съобщиха в петък, че са се съгласили да възстановят търговията и съдействието до равнищата преди нашествието на Русия, защото Киев се стреми да построи поддръжка за своя кротичък проект със остарелия другар на Москва , предава " Ройтерс ".

Украинският външен министър Дмитро Кулеба беше в Индия при първото посещаване на върховен чиновник от Киев след пълномащабното навлизане на Русия през февруари 2022 година, преди допустима интернационална среща на върха през идващите месеци за прогрес в нейния проект за мир.

Ню Делхи обичайно има тесни стопански и отбранителни връзки с Москва и се въздържа да подлага на критика Русия за нейната война в Украйна. Той прикани съседите да разрешат спора си посредством разговор и дипломация, като в същото време усили покупките на на ниска цена съветски нефт

" Обърнахме особено внимание на мирната формула и идващите стъпки по пътя на нейното използване ", написа Кулеба на X след диалози със своя сътрудник Субрахманям Джайшанкар.

" Ние... се съгласихме да възстановим равнището на съдействие сред нашите страни , което съществуваше преди пълномащабната война, стартирана от Русия, както и да идентифицираме нови обещаващи планове, с цел да изведем нашите връзки на идващото равнище ", сподели Кулеба.
 Кремъл: Преговори за Украйна без Русия ще се провалят
Кремъл: Преговори за Украйна без Русия ще се провалят

Според Москва Украйна е " инструмент в ръцете на Запада

Джайшанкар сподели, че " нашата непосредствена цел е да върнем търговията на предходни равнища ".

Украйна се надява да организира среща на върха без съветско присъединяване, с цел да прокара мирна формула, която наред с други неща приканва за евакуиране на съветските войски от нейната територия.

Русия отхвърли самодейността като ненужна.

Във вестникарски изявленията преди диалозите си Кулеба сподели, че Украйна не е срещу съдействието сред Индия и Русия, само че прикани Ню Делхи да застане до Киев, като сподели, че околните връзки на Индия с Русия се основават на руско завещание, което се изпарява.

" Нашата работа е да предадем просто известие до Ню Делхи ", сподели той пред Times of India. " Когато решите да се ангажирате с Русия, апелирам, знайте, че алената линия за Украйна е финансирането на военната машина на Русия.

Индия може да завоюва доста, сподели той пред Financial Times, от разширението на комерсиалните и софтуерни връзки с Украйна, която се интересуваше от импорт на тежки машини.

Кулеба предложи на индийските компании роля в следвоенното възобновяване на Украйна.
 Лавров: Украинският кротичък проект е неправилен
Лавров: Украинският кротичък проект е неправилен

Според него със Съединени американски щати не може да се договаря по други въпроси, без да се преглежда спора в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР